"Задачата ни е да победим Доминикана и Полша, за да останем във ВНЛ, но не трябва да излизаме с мисълта, че трябва да бием само тези два отбора. Трябва да даваме максимума от себе си във всеки един мач, за да се гради опит в младите състезателки", обяви централният блокировач на женския национален отбор по волейбол Нася Димитрова.

За тима предстоят мачове от Волейболната лига на нациите в "Арена Армеец" в София тази седмица, като "лъвиците" ще се изправят срещу Доминиканската република, Бразилия, Италия и Полша.

"Със сигурност ще бъде много трудно, отборът ни е доста подмладен, някои от основните играчи ги няма. Ще се борим за оставане в турнира, защото това е турнир, който може да изгради отбора в следващите години и да покажем доста по-добри резултати. Огромна чест и привилегия да играеш за националния отбор и да играеш за българската публика. Надяваме се да направим добри мачове и да зарадваме публиката", сподели Димитрова преди началото на турнира.

Либерото Жана Тодорова изрази вълнение от предстоящите мачове в София.

"Много е приятно за поредна година турнир от световна класа да бъде в България. За мен е по-специално да играем в Арена Армеец, защото това не ми се е случвало досега. Видяхте на мачовете на мъжете страхотна атмосфера и да се надяваме да играем добре, за да идват все повече хора. Невинаги физиката побеждава, нашите силни елементи са сервиса, да играем добре в защита и да играем по-умно в атака, а не силово. Мястото на България е във ВНЛ при най-добрите, за да можем да се развиваме", каза тя.

От 28 юни до 3 юли София приема турнира от третата седмица на Волейболната лига на нациите при жените. Женският национален отбор на България ще изиграе първия си мач от домакинския турнир от Волейболната лига на нациите в "Арена Армеец" на 28 юни (вторник) срещу Доминиканска република. На 1 юли (петък) "лъвиците" се изправят срещу Бразилия - финалистки от последните две издания на Волейболната лига на нациите, сребърни медалисти от олимпийските игри в Токио и №2 в света при жените в момента. На 2 юли (събота) родните националки посрещат актуалните европейски шампионки от Италия. На 3 юли (неделя) България се изправя срещу Полша. Всички български мачове са от 20 часа.