Отказалият се от националния ни отбор по волейбол Матей Казийски, отново влезе в Арена Армеец, видя Гонг. Посрещачът обаче бе в новата ни зала не по екип или да тренира, а на трибуните, за да гледа баскетбол.

Казийски, който миналата седмица участваше в кап на клуба си Тренто в Италия, сега отново е в родината и то със завиден тен. В италианския зимен курорт Монте Бондоне той бе звездата на кампа със 70 италианчета, където освен да играе джаги, волейболистът отдели достатъчно време, за да зарадва с присъствието си децата и да ги приобщи към каузата на клуба.

Четири дни преди първия мач на волейболистите ни в Лондон, вместо да тренира здраво за олимпийския турнир, Матей си почива и събира сили за сезона с Тренто. Това стана след като той отказа да носи националната фланелка в подкрепа на Радостин Стойчев.

На трибуните в Арена Армеец Матей Казийски бе по дънки и синя блуза между двете близначки Танчеви. Галина и Владислава често посещават волейболните мачове и особено по времето на Казийски, но сега той им „върна” жеста – лично аплодира изявите на баскетболистите ни срещу Полша и на приятеля на Владислава – Павел Маринов.

Освен Матей Казийски волейболната линия на трибуните в залата по време на баскетмача България – Полша продължиха Христина Русева и Елица Василева. Волейболните ни националки са в почивка след Европейската лига и контролите в САЩ, очаквайки след 10-тина дни отново лагер с Абонданца. Христина от години е приятелка на Александър Янев, а Елица пък е половинка на Божидар Аврамов.