Членът на Управителния съвет на Българска федерация по волейбол и кандидат за президент на централата - Любомир Ганев коментира проблемите на клубовете, промените, които предлага в програмата си и целите, които си поставя. Според Ганев Управителният съвет на федерацията не спазва собствените си правила.

"Според нашия устав, Общо събрание се свиква, когато 1/3 от клубовете искат това. Те вече заявиха своето желание. Длъжни сме като Управителен съвет и ръководство да го свикаме. За мен е престъпление ние като федерация да не спазване собствения си устав", каза Ганев.

Той заяви още, че неговата цел е да увеличи приходите на федерацията от половин милион до един милион лева годишно.

"В момента има клубове с голям бюджет, с 2 милиона лева, с един милион лева. Но нямаме състезатели, които да идват отдолу. Затова купуваме чужденци. Една от основните ни цели е да инвестираме между 400 и 600 000 лева годишно само за клубове, развиващи детско-юношески школи, като тези пари трябва да са от допълнителни проходи. Аз съм доказал, че мога да ги намеря", заяви Любо Ганев.

"Няма да кажа нещо лошо за г-н Лазаров и това управление на федерацията, но нещата могат да бъдат много по-добри", добави той./Спринт


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.