Организираният от децата на волейболните клубове Виктория Волей и Марица турнир събра 1000 лева, които ще бъдат дарени за възстановяването на пострадалата при катастрофа в Пловдив Катя. Деветокластничката бе блъсната от гръцки студент на спирка в Пловдив и в момента се възстановява. За рехабилитацията обаче са нужни допълнителни средства, информира marica.bg.

По този повод най-малките представители на двата волейболни клуба организираха турнир, от който бяха събрани 1000 лева. Инициативата бе подета от треньора на Виктория Христо Георгиев. 12-годишните волейболисти на Виктория спечелиха срещу Локомотив, а момичетата на Марица се справиха с Асеновец. Най-важна обаче бе кампанията за събиране на средства, която бе  успешна.

 В инициативата се включиха и представители на кудо клуб "Victory one", които имаха турнир преди волейболната надпревара и също прегърнаха идеята.

 Няколко дни по-рано в кампанията се включиха шефовете на Виктория и Марица. Катя бе посетена в болницата от състезатели на двата клуба и бе зарадвана с екип на националния отбор. Очаква се утре децата на Виктория и Марица да посетят пострадалото момиче в болницата и да му занесат събраната сума.