Пловдивските волейболни клубове Виктория Волей и Марица дариха средства на пострадалата в катастрофа Катерина Матеева, която се нуждае от скъпа рехабилитация за възстановяването си.

Преди няколко дни деветокласничката бе блъсната на спирка от гръцки студент, който управлява скъпо возило с несъобразена скорост. Ръководствата на Виктория и Марица разбраха, че Кари е волейболен фен и се включиха в кампанията за подпомагане на лечението й.

Днес капитанът на Виктория Волей Николай Къртев и волейболистката на Марица Дани Найденова посетиха пострадалото момиче в болницата и я изненадаха с подарък – екип на националния волейболен тим. Спортистите пожелаха на Кари скоро да има възможност да се върне в залата, за да се наслади на любимата си игра.

Тази събота децата на двата волейболни клуба под тепетата, организират благотворителен турнир, който също ще е в подкрепа на Катерина. Надпреварата ще се проведе в СОУ “Цар Симеон Велики” и в нея участие ще вземат децата от най-малката възрастова група до 12 години. Първият мач е в 16 часа между Марица и Асеновец при момичетата, а при момчетата, от 17 часа, Виктория среща Локомотив Пловдив.