Президентът на Българска федерация по волейбол Данчо Лазаров бе избран от за член на Управителния съвет на CEV по време на конгреса на Европейската конфедерация по волейбол, проведен в София. Това е трети мандат на Лазаров в ръководния орган европейския волейбол. Данчо Лазаров бе избран за първи път в Управата на CEV през 2009 г., бе преизбран през 2011-а, а сега делегатите отново му гласуваха доверие.

Припомняме, че Александър Боричич бе избран за президент на Европейската конфедерация по волейбол по време на XXXVI конгрес на CEV в София. На изборите в българската столица той победи досегашният шеф на европейския волейбол Андре Майер. Боричич получи 31 гласа от 55-те националния федерации, които имат право на вот. За Майре гласуваха 21 държави. 3 бюлетини бяха невалидни. Боричич е с мандат от 4 години – до следващия изборен конгрес през 2019-а.

Александър Боричич е на 67 години. Той е президент на волейболната федерация на Сърбия от 1992 г. насам. Досега беше вицепрезидент на Европейската конфедерация. Боричич е бивш национален състезател със 103 мача за Югославия.

71-годишният Андре Майер от Люксембург ръководи европейския волейбол от 2001 г.