България ще е един от домакините на турнирите от Лигата на нациите и през 2020-а година, обявиха от FIVB.

Другите страни, които ще приемат битките при мъжете преди олимпийските игри в Токио, са Аржентина, Бразилия, Канада, Китай, Франция, Германия, Италия, Иран, Япония, Полша, Русия, Сърбия, Словения и САЩ.

Нашата страна ще приеме Група 19 от петия уикенд от надпреварата. В нея съперници ще ни бъдат отборите на Япония, Словения и САЩ.

Третото издание на Лигата на нациите ще започне на 22 май 2020 година. Датите за всеки от уикендите ще бъдат оповестени допълнително, като по първоначален план мачовете у нас ще са в края на юни.

Турнирът може да е в останалата без волейбол през тази година София. През 2019-а националите играха във Варна и Пловдив. Като четвърти вариант може да се избере Русе, но е малко вероятно.

Изминалото издание бе спечелено от Бразилия, а нашият отбор завърши на 12-и място с 5 победи и 10 загуби.

Като цяло отзивите от комерсиалната надпревара са положителни, но има недоволство срещу тежките и дълги пътувания и съответно от малкото време за подготовка. Това е и причината много от отборите да залагат на по-млади формации./Меридиан мач


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.