Боян Йорданов е един от обичаните ни волейболни национали. Той обаче това лято не успя да изиграе нито един мач с националния екип. Диагоналът пропусна заради контузия финалната фаза на гръцкото първенство и заради възстановяване на рамото си, попадна в състава на Силвано Пранди само за Европейското първенство през септември в Турция. Преди три дни обаче Професора го пусна в почивка от лагера на тима край Варна и така включването му за евромачовете изглежда невъзможно. Равносметката на Боян: разбрал е кой държи на него.

„След като не съм с отбора, според мен няма шанс да пътувам за Турция и Европейското! Може би ми се събират две месеца на лагер с националния отбор във Варна. Най-важното е да съм здрав. Не е хубаво човек да се контузи, но един такъв проблем ти показва доста неща. Виждаш кой е до теб в труден момент, а това не е малко. Равносметката ми е, че видях кои хора държат на мен. Благодаря на цялото ми семейство, което ме подкрепя. Благодаря и на всички фенове, които по един или друг начин намираха как да ме поздравят и пожелаят по-бързо възстановяване. Определено ме трогнаха доста!”, каза за Гонг Йорданов.

Боян сподели и как си е тръгнал от Варна: „Последното нещо, което Силвано Пранди ми каза е, че съм свободен от отбора, че мога да си тръгна от лагера и че ако имат нужда от мен, ще ми се обадят. Получих малко по-ранна отпуска, но няма да я оползотворя в почивка защото ще тренирам. Няма как да не играя волейбол и да не правя физически упражнения! Ще видя дали мога да поддържам ниво в залата на Левски Сиконко”.

И в трудните моменти диагоналът открива нещо хубаво: „Най-хубавото покрай тази контузия бе, че избегнах операция. От края на зимата започна тази контузия да ми пречи. Рамото ми последните две седмици е много добре. По време на подготовката ми във Варна, когато тимът бе в Полша за контролите, рамото ми се дължеше отлично, чувствам го много по-силно, съвсем лека болка. Според мен за септември месец ще съм готов на 100%!”

Бъдещето на национала е ясно: „Оставам за сега в гръцкия Патра. По-късно днес ми предстои да говоря с ръководството на клуба ми и да видя кога точно трябва да де присъединя към тима защото знам, че на 17 август започва подготовката. На мен не ми се почива! Заради тази контузия отсъствах почти 4 месеца от полето и съм зажаднял за тренировки и мачове! Единственото, което искам е да бъда здрав, останалото се постига по-лесно”.

Йорданов е сигурен в класирането на България за Световното в Италия догодина: „Според мен на световните квалификации няма да имаме никакви проблеми и ще се класираме за Мундиала. Колкото за Европейското, там ще бъдат най-силните тимове на Стария континент, няма да ни бъде никак лесно. Трябва да вярваме, че ще постигнем нещо. Пожелавам успех на момчетата и дано да вземат медал”.