Златни медали ще бъдат раздадени преди вечното дерби Левски Сиконко – ЦСКА, в Пазарджик. Българската федерация по волейбол реши да раздаде на „сините” извоюваните им златни отличия за шампионската титла, преди да се изправят срещу „червените” в спора за място на финала за купата на България. Очаква се националният селекционер Силвано Прадни да бъде част от награждаващите.

„Червените” също няма да останат без награди, тъй като за тях пък са подготвени сребърни отличия за второто им място в Национална волейболна лига.

Церемонията по награждаването ще бъде около 18 часа, непосредствено преди първия полуфинал за Купата между Левски и ЦСКА в зала „Васил Левски”. Освен златни и сребърни медали ще бъдат раздадени и допълни и индивидуални призове – най-добър разпределител, център, посрещач, диагонал, MVP, и най-добър изпълнител на начален удар.

Вторият полуфинал в Пазарджик е от 20 часа, като настоящият носител на трофея Лукойл Акадамик ще спори с Марек Юнион Ивкони. Финалът е утре от 17,30 часа.