Треньорът на Левски Волей Николай Желязков сподели след дербито с ЦСКА, че целта е младите му играчи за започнат да играят добре, а не на кое място ще бъдат в класирането. За наставникът, който води и младежкия национален отбор, това бе първи сблъсък с червения тим, където има доста години.

Ето какво каза след срещата Желязков пред Гонг:

„Няма да се оплаквам. Вътрешно не бях спокоен, но се опитах видимо да съм, заради момчетата. Не исках да съм нервен, защото играчите ми имаха достатъчно заряд за мача.

„ЦСКА е безспорен фаворит в българския шампионат, имат много сериозен състав, а ние сме млад тим, който работи много на тренировки. Ние се стараем, имаме страхотни резерви в играта, но на фона на лошата загуба днес, имаше и хубави неща. За съжаление ни липсва постоянство. Грешим елементарни леки топки. Имаме и доста резерви в първичната атака след посрещане.”

„За съжаление Георги Петров не можа да играе защото е със сериозно разтежение. Предстои ни серия от много важни мачове и идеята ни беше да съхраним отбора за предстоящото.”

„На този етап класирането и нашето място в него 2-ри, 3-ти, 5-ти не стои на дневен ред. Целта е този отбор да заработи, да заиграе добре. Това е най-важното за мен! Имаме още много резерви и не играем добре! Това бе безпокои.”