"За да спечелиш един финал, първо трябва да загубиш финал", това каза наставникът на националния ни тим по волейбол за Баку Николай Желязков при завръщането на тима от Баку.

Волейболистите ни се класираха на първи финал от 35 години насам, но не успяха да вземат златните медали, след като загубиха от Германия. Въпреки това, наставникът на Лъвовете смята, че опитът е ценен, тъй като, за да спечелиш финал, трябва да загубиш един такъв.

"Направихме един много силен турнир. На финала не успяхме да играем по най-добрия начин, но мисля, че причината е в усилията и енергията, които изразходихме, за да стигнем до този финал. Наистина, ни костваше много и се натрупа психическа, и физическа умора", коментира той. 

"Ние сме тренирали само седем дни преди да заминем и не мога да не съм доволен от отбора. От първия ден имаше някои неща, които си казахме. Поставихме си целите. В отбора има много професионалисти, момчета, които искат да играят добре и трябва да призная, че ми беше изключително лесно. Гледал съм много малко от представянето на отбора за Световната лига, тъй като бяхме концентрирани в нашите изяви. Отборът като цяло има самочувствие и са във форма, оттук нататък зависи от целия национален тим. След мача с Германия на всички им беше много тежко, в нас все още има горчилка, че останахме на второто място, а това е много хубаво. За да спечелиш финал, първо трябва да загубиш финал. След мача с Германия казах на момчетата, че няма от какво да се срамуват, че са загубили първия си финал. Не сме стигали до тази фаза от 35 години. След загубата момчетата бяха много непримирени от факта, че загубиха, независимо срещу кой какво играха", каза Желязков. /БГНЕС