37-годишният бивш национален разпределител Николай Иванов направи първа тренировка с ЦСКА тази сутрин. След 13 години  класният плеймейкър отново облича червената фланелка. Изкарал фаталните 13 години в Италия, Турция, Русия, Полша и за последно отново в Турция, Иванов се оказва не с най-голямото ЕГН в тима на Александър Попов за новия сезон.

„ЕГН-то ми е доста по-голямо в сравнение с това на останалите момчета, които видях днес на първата тренировка. Всяка една година е добре дошла в кариерата ми. Всъщност се оказва, че не съм най-големият в ЦСКА – Даниел Пеев е по-голям от мен. Да има по-големи от мен ми се случва за първи път от доста години насам. Обикновено в отборите, където ходя играя с доста по-млади колеги” сподели пред Гонг разпределителят.

Ето и какво чувства при завръщането си: „Усещането да се върнеш в ЦСКА е малко странничко. За мен това не е било чуждо място. През цялото време, когато съм бил в чужбина, съм бил близко и съпричастен с победите, загуби и проблемите. Връщането ми в България не е крачка назад за мен. Завръщам се защото просто така се стекоха нещата. Имах предложения и от чужбина, които също обмислих и прецених, че на този етап не ме задоволяват. Все пак ще играем и Шампионска лига, а доста сериозни тимове играят в този формат на европейските турнири”.

ЦСКА и Николай Иванов има трайна връзка, която ще продължи и след приключването на състезателната кариера на разпределителя защото бе анонсирано, че ще поеме поста старши треньор. „Дали ще бъда капитан на ЦСКА не е най-важното в момента.

Ако трябва да бъда честен, официален договор с ЦСКА все още не съм подписвал. Постигнал съм обаче договореност между Александър Попов и Георги Георгиев в официален разговор между нас. Имайки предвид хората, познавайки ме и мен, това просто е една формалност. След като приключа състезателната си кариера възнамерявам да стана треньор на ЦСКА, но това го оставяме във времето. Божа работа е още колко години ще играя волейбол. Сега съм в добро здраве, поддържам един нормален професионален ритъм на живот. Не си правя и напразни илюзии, все пак ЕГН-то ми е доста по-голямо в сравнение с това на останалите момчета, които видях днес. Всяка една година е добре дошла в кариерата ми. Всъщност се оказва, че не съм най-големият в ЦСКА – Даниел Пеев е по-голям от мен. Да има по-големи от мен ми се случва за първи път от доста години насам. Обикновено в отборите, където ходя играя с доста по-млади колеги. Днес направихме първа сработваща тренировка с ЦСКА за новия сезон. Така ще бъде и цялата тази седмица. Лично аз се чувствам в добра кондиция, не съм си позволявал да се изпусна за нито една секунда. Поддържах форма през цялото лято. Първоначалните натоварвания не ме притесняват” каза още Иванов пред Гонг.

На въпрос дали Ивайло Стефанов може и той да заиграе в ЦСКА, Иванов отговора: „Всичко е възможно”.

Пожеланието на Ники бе: „С червената фланелка преди всичко здраве за мен и колегите ми, успешна подготовка и накрая времето ще покаже дали сме си свършили добре работата”.