Започна заседанието на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, на което ще бъде избран новият селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол. За първи път в последните няколко сбирки, един от членовете на УС Сашо Везенков присъства, като освен него в обсъждането ще се включат и новоизбраните членове на управата.

Две са имената, които ще бъдат подложени на обсъждане, гласуване и утвърждаване. Това са досегашният помощник Камило Плачи и бившият селекционер Мартин Стоев.

Членовете на УС са във видимо отлично настроение, въпреки че в един момент, един от тях подхвърли реплика, че са им нужни толкова чести сбирки и заради журналистите, които „били виновни за много неща“.

Не повече от 30 минути след началото на заседанието, президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров напусна сбирката, говорейки по телефона. Босът на родния волейбол се качи на автомобила си и отпътува в посока центъра на София, забравяйки сакото си в залата.

По информация на Гонг в следващите месеци президентът на БФВ ще сдаде част от своите функции, като Лазаров ще запази само качеството си на представител на България пред международните структури, комуникация и лоби пред международната и европейска волейболни централи.

Основните дейности пък ще бъдат поверени на няколко души, като основно, волейболните дела ще бъдат водени от настоящия вицепрезидент Петър Кънев и ген.сек. Станислав Николов, които на Общото събрание получиха и нови допълнителни постове.

Очаквайте подробности!