Трикото на Стефка Костадинова, което е част от нейния официален екип през 1987 година, когато на 30 август на Световното първенство по лека атлетика в Рим постави световен рекорд в скока на височина от 209 см, е сред артикулите, за които утре от 19 часа ще може да се наддава на благотворителен търг и вечерен коктейл в балната зала на Централния военен клуб. Организатор на събитието е ВК ЦСКА.

Вечерта ще бъде от две части – в първата ще бъдат представени партньорите на клуба в картата за отстъпки „100 сърца за ЦСКА", а във втората ще бъде проведен търгът на реликви и предмети с висока емоционална стойност, дарени от прочути български спортисти и приятели на ВК ЦСКА.

Средствата, събрани от търга, ще бъдат използвани за ремонт на спортните зали на клуба и за подпомагане на школата за млади таланти.

Сред другите артикули са: фланелка на Димитър Бербатов от отбора на Фулъм, отличие на Аспарух Никодомов за участие в Световното първенство по футбол в Германия през 1974 година, Купата „Шампион на България“ на мъжкия волейболен отбор на ЦСКА от 2010 година, боксови ръкавици и въженце за подготовка на Кубрат Пулев, Купата на Димитър Каров за най-добър волейболист на България за 1971 година, възпоменателен медал от Олиадата в Барселона през 1992 година на боксьора Махаил Таков, пикел на алпиниста Дойчин Боянов, който се изкачва на най-високия връх на планетата връх Еверест – 8838 м и на връх Нанга Парбат и много други.

Пълният списък и каталог за благотворителния търг на ВК ЦСКА може да видите ТУК.