След проблемите през миналото лято, в които поради финасови причини ПСК Локомотив (Пловдив) едвам успя да сформира мъжки отбор и започна участието си в Супер Волей в последния момент, сега нова криза застигна клуба.

Трима от настоящия тим – треньор и двама волейболисти вече напуснаха, като редиците на пловдивчани оредяха.

Старши треньорът Мирослав Живков вече няма да води Локомотив за втория полусезон в елита. Централният блокировач Петър Бъчваров пое в посока ЦСКА. Разпределителят Чоно Пенчев продължава кариерата си в чужбина. Така бъдещето пред Локомотив е неясно, като не се знае как тимът ще продължи участието си в елита.

„Разделихме се по финансови причини. От клуба ми се обадиха, че нямат възможност да изпълняват поетите финансови условия към мен. Вече не съм треньор. Водихме подготовка с волейболистите до края на декември. От началото на новата година съставът не е водил тренировки. Пловдив е едно много добро място за професионална работа. Имах сериозни амбиции да поставим нещата на една професионална основа, но финансовите проблеми застанаха между желанието и реализацията на всичко това, което имах като амбиция“, сподели за Bgvolleybal.com вече бившият наставник на пловдивчани Мирослав Живков.