„Шестото място за нас е достойно представяне. Все пак направихме абсолютен дебют на най-високо ниво. Имахме шансове да станем и четвърти, но ги пропуснахме. По-важното обаче е дали ще ни има и през следващия сезон”, коментира спортният директор на волейболния Бургас 2007 Георги Делчев, след като отборът приключи участието си в националния шампионат за жени.  

В трета среща от четвъртфиналните плейофи състезателките на старши треньора Ваня Соколова отстъпиха като гости на Казанлък Волей с 1:3 /17:25, 25:19, 14:25, 14:25/ и загубиха серията с 1:2 победи. Така те остават на шестото място, което заемаха след края на редовния сезон.

При историческия си дебют в елита бургазлийки записаха 7 победи и 9 загуби преди плейофите. Сезонът обаче не свършва за тях. В началото на месец май им предстои участие във финалната четворка за Купата на България. 

„С класирането за финалната четворка поднесохме приятната изненада в турнира и доказахме, че заслужава да ни има. Волейболната общественост в страната вече гледа на нас с друго око, с респект и симпатия. Колкото обаче е трудно да градиш, толкова по-лесно е да рушиш. Положихме основите на нещо хубаво и ще бъде жалко да го зачеркнем с безхаберие. Още повече, че младите от собствената школа отбелязаха сериозен напредък. От спонсорите и от общината зависи дали отборът ще продължи да се състезава в националния шампионат при жените. Новата наредба за финансово подпомагане на клубовете не предвижда средства за представителния спорт, което ни обрича. Ако иска Бургас да има елитни отбори, не говоря само за женския волейбол, общината не бива да ни обръща гръб”, добави Георги Делчев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS