Бургас 2007 доведе четвъртфиналната серия от националния шампионат с Казанлък Волей в трети мач след драматична победа с 3:2 във втория двубой. Първата среща беше спечелена от "розите" с 3:0.

В зала "Младост" Бургас 2007 прояви завидна воля и характер, за да стигне до победата с 3:2, след като изоставаше с 0:2. Гостенките взеха първите два гейма с един и същ резултат - 25:16, но момичетата в синьо-бели екипи не се пречупиха.

От третата част нататък те стабилизираха посрещането си и на свой ред притесниха съперника със силен начален удар. Ефективно заработи и атаката. Статуквото стана 2:2 след 25:22 и 25:21.

Играта на нерви в тайбрека се оказа по-добра за бургазлийки, които имаха победен опит от подобно развитие на мачовете с ЦСКА в София от националния шампионат и от същия противник Казанлък Волей за купата на страната.

Пределно мотивирани и концентрирани, момичетата на старши треньорката Ваня Соколова придърпаха към себе си победата с 3:2 след 15:12. Близо 200 ентусиазирани зрители приветстваха драматичния успех на домакините, като третата среща ще се проведе в Казанлък на 14 март. /БТА