Малко повече от 24 часа остават до първия по рода си мач за Суперкупата на България  2016. Мегасблъсъкът, с който ще се даде старт на новия сезон при мъжете противопоставя шампиона Добруджа 07 и носителя на Купата Нефтохимик 2010. Домакин на събитието е зала "Васил Левски" в Пазарджик, а първият сидийски сигнал ще бъде даден точно в 16,00 ч. тази неделя.

Двата тима заложиха на различни стратегии през изминалия трансферен прозорец. Добруджа 07 се раздели с някои от най-добрите си играчи, които бяха в основата на историческия триумф в Суперлигата през миналия сезон. Велизар Чернокожев и Мартин Атанасов напуснаха клуба, за да продължат кариерите си в чужбина, а разпределителят Николай Манчев предпочете да защитава цветовете на столичния Левски.

Въпреки промените "зелените" се представиха повече от добре в предсезонните си контроли, а доказателство за това е второто място на силния международен приятелски турнир в Нови Сад, Сърбия, където момчетата на треньора Мирослав Живков надиграха домакина Войводина с 3:2. За най-полезен играч в надпреварата пък бе избран привлеченият от Монтана Волей Трифон Лапков.

В дните преди двубоя с Нефтохимик 2010 президентът на шампионите Галин Господинов заяви, че първата цел на тима е да спечели Суперкупата.

В Бургас носителят на Купа България се подсили с няколко любопитни имена, сред най-голямо любопитство предизвикват тези на бразилците Лукас Ален Силва, който играе на поста разпределител и 25-годишният посрещач Марио Серджо Джуниор.

Освен тях договори с тима подписаха още бившият национал Красимир Гайдарски, Георги Чалъков и Мартин Иванов. Преди седмица волейболистите на треньора Петър Дочев участваха в приятелски турнир във Варна, където записаха една победа над домакина "Черно море" с 3:0 и две загуби - от Арда Кърджали с 1:3 и от гръцкия Етникос (Александруполис) с 0:3. 

За последно Добруджа 07 и Нефтохимик 2010 играха един срещу друг на финала за Купа България през месец май, когато пред собствена публика в зала "Младост" в Бургас играчите на Петър Дочев надиграха "зелените" от Добрич с 3:1. 
 
 Ще успеят ли Трифон Лапков и компания да вземат реванш или бургазлии ще се поздравят с втори пореден голям трофей, предстои да разберем в неделя от 16:00 ч. в зала "Васил Левски"  в Пазарджик.