Волейболната скаут лига подписа със спонсор

 източник: volleyball.bg

източник: volleyball.bg

Корпорация "Развитие" гарантира финансовото обезпечаване на тазгодишното издание на Скаут лигата, като се ангажира да осигури сумата от 200 хил. лева.

Главният мениджър на "Развитие" Александър Александров и генералният секретар на БФВолейбол Владимир Николов финализираха документа в централата на корпорацията.

След подписването Александров заяви задоволството си, че преговорите са приключили успешно. От своя страна Николов посочи, че без участието на "Развитие" турнирът едва ли би бил възможен, като изтъкна огромния социален ефект, който ще има от сътрудничеството между волейболната федерация и "Развитие", пише официалният сайт на волейболната ни федерация.

Скаут лигата е уникален турнир за България в най-новата ни история. Той стартира през сезон 2015/2016 с шест отбора момичета на възраст от 10 до 14 години.

През настоящия сезон 2015/2016 г. Скаут лигата вече включва и момчешки отбори, като общият им брой достигна 72 – 36 при момичетата и 36 при момчетата. Очаква се близо 1500 деца да вземат участие. Отборите ще бъдат разделени в шест регионални турнира, като градовете домакини са 10, сред които София, Варна, Казанлък, Кърджали, Видин.

Тазгодишният цикъл започва с предколеден турнир. Първи ще играят момичетата – от 25 до 27 ноември, паралелно в шест града. Момчетата ще проведат своите мачове от 2 до 4 декември отново в шест града.

Корпорация "Развитие" е удовлетворена от факта, че от началото на седмицата към спонсорите се присъедини и фирмата за спортна екипировка Joma, която дарява сумата от 20 хил. лева.

Представителството на марката за България, ръководено от Иван Василев и Валентин Николов, ще е официалният партньор на Скаут лигата, от когото корпорацията ще закупи спортните екипи на децата.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
скаут

БГ Волейбол