Волейболистът на ЦСКА Светозар Иванов стана учител по физическо възпитание за час в столичното 32 СОУ „Св. Климент Охридски”, като част от Националната кампания „Аз обичам спорта” на Министерството на физическото възпитание и спорта. Бившият волейболен национал бе поредния спортист, който се върна във физкултурния салон. 40-те минути учебен час не стигнаха на Светозар Иванов, който така мотивира учениците от 11 клас, че оспорваният мач продължи дори и в междучасието.

„Много се радвам, че днес съм тук при вас. За мен е удоволствие, че мога да бъда част от тази хубава и полезна инициатива на Министерството на физическото възпитание и спорта. Трябва да има повече такива инициативи, защото е много важно да се спортува. Спортът ще ви помага в целия живот. Това, което ще научите от спорта, дисциплината, упоритостта и след това успехите от положения труд ще ви радват и ще ви помагат винаги в живота”, обърна се към учениците от 32 СОУ Светозар Иванов в края на часа по физическо възпитание.

Целите и задачите на кампанията „Аз обичам спорта” и инициативата „Часът по физическо” са да се покаже спортът като алтернатива на зависимости, дискотеки, агресия, компютърни игри и чат, да се научат децата и техните семейства да спортуват.