Мъжкият национален отбор по волейбол стартира днес подготовката си за европейското първенство. Селекционерът Силвано Пранди събра група от 15 състезатели - същите 14, които участваха на олимпийската квалификация във Варна, плюс Георги Петров. Отборът направи две занимания в зала "Христо Ботев", където ще продължи цялата подготовка с прекъсвания за контролни срещи.

На 29 август националите заминават за участие на турнир в Македония с отбора на домакините, Белгия и Украйна. Тимът ще играе контроли и в Талин със съставите на Естония и Беларус (5 и 6 септември). Заминаването за европейското първенство е на 10 септември, а първият двубой е два дни по-късно срещу Гърция.

Тодор Скримов, който изкълчи тежко глезен по време на решителния мач с Бразилия във Варна, също беше на линия днес. Посрещачът прави физиотерапия и упражнения, а от щаба се надяват да бъде възстановен за началото на шампионата, който за първи път ще се проведе в 4 държави

групата на България: Георги Сеганов, Добромир Димитров, Цветан Соколов, Венелин Кадънков, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Георги Петров, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Теодор Тодоров,. Алекс Грозданов, Теодор Салпаров, Петър Каракашев


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.