Българският национален отбор по волейбол, който представя България на първите в историята на спорта Европейски игри в Баку, излиза след броени часове за златния медал. Селекцията на Николай Желязков се изправя в пряк спор за първото място срещу Германия точно в 11 часа българско време.

Бундестимът нанесе поражение на „трикольорите“ в началото на надпреварата, а сега нашите момчета имат възможността да вземат сладък реванш.

България стигна до решителния мач след изключително оспорвана и драматична битка с Полша на полуфиналите. Родните национали прекършиха своя съперник с 3:2 гейма след 25:14, 19:25, 25:22, 23:25, 15:13 и така постигнаха нещо историческо. След 35 години мъжкият ни състав е отново на финал. За последно отборът ни спечели полуфинален мач на Олимпиадата през 1980 година, но в битката за титлата претърпяхме поражение с 1:3 гейма от домакина СССР.

Сега възпитаниците на Николай Желязков имат шанса да преобърнат историята и да се превърнат в първия златен медалист на първите Европейски игри.

Ако тимът ни триумфира, това ще бъде втори златен медал за България от форума, след като преди ден сестрите Габриела и Стефани Стоеви стигнаха до първото място в турнира по бадминтон на двойки жени.

Проследете мача с Gong.bg!