Българската федерация понижи Любо Ганев. Доскорошният вицепрезидент на централата вече е само член на Управителния съвет.

Пред Нова телевизия Ганев обясни, че никой не го е информирал за решението. "От вас научавам, че вече не съм вицепрезидент, но в интерес на истината, дори когато станах такъв, това така и не влезе в регистрите и в съда" , сподели Ганев.

Според настоящата управленска структура българската федерация по волейбол има един първи вицепрезидент в лицето на Петър Кънев и цели 6 вицепрезиденти, сред които финансовият благодетел на женския Марица Илия Динков и бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков.

Любо Ганев минаваше за един от най-важните хора във федерацията, като позициите му се засилиха през лятото на 2012-а година, когато пое ударите по ръководството по време на войната между селекционера Радостин Стойчев и президента Данчо Лазаров.

Ситуацията идва месеци след кандидатурата на Ганев за шеф на централата, която в последствие беше изтеглена преди Общото събрание на 3 октомври. "Може и да има връзка с това", коментира още волейболната легенда.

Ганев обаче уточни, че не е във федерацията с материална цел и ще помага, доколкото е възможно.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS