Изненадваща промяна в последния момент направи БФ Волейбол, при това на вечното дерби между Левски и ЦСКА. Преди седмица бяха определени дните и часовете на полуфиналните плейофи от женското волейболно първенство, където се играе до две победи от три мача.

След изиграването на вторите срещи, и двете полуфинални серии са равни – 1-1 победи – между Левски и ЦСКА, и Спартак и Марица. Така двата финалиста ще се излъчат в един последен решителен мач, който по програма трябваше да се играе утре, неделя, 11 март.

Дали заради неразбирателство между Левски и БФВ, или по други причини, се оказа, че зала „Сиконко“, където трябва да се срещнат Левски и ЦСКА, е заета от неназована религиозна организация през настоящия уикенд.

Това налага преместването на вечното дерби от неделя, за вторник, 13 март, от 17.30, отново в зала „Сиконко“.

Интересното е, че нито от федерацията, нито един от двата клуба не уведомиха медиите вчера за промяната.

Отдаването на зала „Сиконко“ под наем на религиозна организация пък със сигурност не е станало в последните 48 часа, за да не могат да се вземат навреме мерки, и да не настъпват сътресения в програмата в най-важния етап от първенството.

Още промени със сигурност ще се наложат, тъй като Марица и Спартак засега ще играят своя трети мач по програма в неделя в Пловдив, и така единият финалист ще има много повече време за почивка от другия, излъчен от Левски и ЦСКА чак във вторник вечерта.

Ето и предварителната програма, публикувана от БФ Волейбол на 2 март:

„Ръководството на НВЛ определи часовете на полуфиналните плейофи при жените. Играе се до 2 успеха от 3 срещи, като победителите излизат във финален плейоф за определяне на шампиона. Ето и програмата за срещите:

6-и март, 2012 година, 18.00 часа

Марица – Спартак ИГ

9-и март, 2012 год, 17.30 часа

Спартак ИГ – Марица

11-и март, 2012 год, 18.00 часа

Марица – Спартак ИГ

6-и март, 2012 год, 17.30 часа, зала Сиконко

Левски Волей – ЦСКА

9-и март, 2012 год, 17.30 часа зала „Васил Симов“

ЦСКА – Левски Волей

11-и март, 2012 год. 17.30 часа зала „Сиконко“

Левски Волей – ЦСКА“