Новият Генерален секретар на Българска федерация по волейбол Владимир Николов коментира пред официалния сайт на централата volleyball.bg, че визитата на "Арена Булстрад" е преминала много успешно. Припомняме, че Русе е един от градовете, кандидати за домакинство на Световното първенство за мъже през 2018 година в Италия и България, а  откритата през миналата година "Арена Булстрад" стана първата зала, инспектирана преди Мондиала.
 
"Нямаме срокове да определим градовете-домакини в България. Ние обаче сами си поставяме такива и това трябва да стане в рамките на следващите два месеца. Колкото по-бързо определим трите града, които ще приемат двубоите, толкова ще бъде по-добре и ще може от рано да се започне работа по цялостната организация", коментира Владимир Николов.
 
"В това отношение останахме с много добри впечатления от залата в Русе. Тя напълно отговаря на условията за домакинство на Световното. Вече е лицензирана от страна на Европейската конфедерация - CEV. Очакваме в най-скоро време и лиценз от страна на Международната федерация FIVB", разясни още Генералният секретар на БФВ.
 
"София изобщо не я коментираме, защото всички знаем условията в "Арена Армеец". Смятам, че кандидатурата на Русе има силни позици за домакинство на Световното. Разбира се не сме се запознали и със ситуацията за новата зала в Бургас, която също трябва да бъде готова през 2018 година. Тепърва ще имаме още срещи и разговори с местните Общини", завърши Младимир Николов.