Владимир Николов става генерален секретар на Българската федерация по волейбол, стана ясно след заседанието на Управителния съвет.

В специално интервю за Спортно шоу Гонг Любо Ганев разкри още, че не се задават никакви кадрови промени в управленските етажи на Централата.

„Няколко бяха важните точки, които разискахме на Управителния съвет. Предстои отчетно събрание, на което да приемем бюджета за 2015-а година. Избрахме и нов генерален секретар. До сега такава длъжност не сме имали. Тази длъжност ще заеме Вадо Николов. Избрахме и нов състав на Изпълнителния комитет. Там влизат Данчо Лазаров, Владо Симеонов от Славия, Верка Николова от ЦСКА, Боре Кьосев, Тони Николов, аз, Илия Динков от Пловдив и т.н. Този комитет ще заседава по-често от УС. Нямаше никакво напрежение. Почти всички решения бяха взети с пълно единодушие. Интересът бе голям. Само за някои решения имаше по един-двама въздържали се – да кажем за избор на треньор или такива“, започна Ганев.

„Купата бе една от основните теми. Решихме да дадем възможност Суперлигата да бъде от 12 отбора, а не от 10, а Висшата лига до 16 клуба да участват. Трябва да видим как да бъде оформено юридически. Искаме да дадем, клубове от по-ниски дивизии да могат да изкупят правата на клуб от по-горно ниво и така да могат да се състезават вместо него. Само трябва да видим как да направим нещата юридически, как да формулираме нещата“, добави Ганев.