Капитанът на националния отбор по волейбол Владо Николов направи трезва оценка на шансовете на "лъвовете" да се класират за Олимпийските игри през квалификацията в Берлин. Тя започва на 5 януари, а тимът ни замина за Германия днес на обяд. 

"Няма леки съперници в тази компания. Да, Финландия е с по-скромни технически възможности, но пък Франция и Русия са световна класа и са по-добри от нас. Но ние ще се надяваме да маскираме проблемите си и да ги победим."

"Надявам се да покажем представянето си от Европейското първенство, защото има предпоставки за това. Все пак мисля, че ние имаме своите шансове за класиране", сподели Николов на летището. 

В последния момент контузия сполетя един от основните играчи на "лъвовете" Тодор Алексиев и посрещачът не пътува с отбора за Германия. Според ветерана, неговото отсъствие няма как да не се усети. 

"Тошко Алексиев е изключително важен за нашия отбор, той е неизменно част от състава ни в последните няколко години. За съжаление, това е спортът и невинаги треньорът може да разчита на всички, които иска", сподели Николов преди заминаването на отбора.