Отборът на ВК Миньор Перник започва новия сезон в Суперлигата с нов треньор и нови попълнения. 

От този сезон тимът ще бъде воден от Стоян Гунчев, а в състава влизат бившият национал Костадин Стойков, Даниел Бучков, Галин Николов и Пламен Иванов, който е бил играч на Левски.

На пресконференция в Пресклуб България Гунчев каза, че е помолил ръководството на клуба повече да няма играчи, които да работят и на други места. 

"Искам професионализъм, не мога да си позволя и не трябва да има хора, които се занимават с други неща, защото това не влиза в моите планове за развитие на клуба. Един професионален отбор тренира усилено и не може играчите да се занимават и с друга работа. С желание идвам в Миньор, условията са добри, ще работим много да създадем силен отбор", сподели той и добави, че според него основни фаворити за призовите места в Суперлигата са отборите на ЦСКА, Марек Юнион Ивкони, Добруджа 07, Монтана и Левски.

Според него най-добре финансово са отборите на Монтана и Добружда, като за отбора от Добрич могат да се кажат само суперлативи – и като финансиране, и като организация, и като работа с юношите в отделните възрастови групи. 

Президентът на клуба Петър Първанов обяви пред репортерите, че е в ръководството от 2 години и основната му цел е отборът да играе добре, да печели победи и залата да бъде пълна с фенове.

"Аз и целият Управителен съвет искаме да направим един конкурентен отбор. Изработихме добра стратегия, надявам се да я реализираме. Затова бяха привлечени волейболисти като Костадин Стойков и другите момчета, както и новият треньор Стоян Гунчев. Ще направим всичко, за да се представим добре. Основната ми цел  е да вдигнем духа на отбора, да играят добре и да напълним залата,  да радваме жителите на Перник, защото този град заслужава да има такъв отбор, който да се бори за челните места в Суперлигата”.

Първанов уточни, че както в много общини, когато има проблем с бюджета, първо се режат средствата за спорт. Амбицията му е да бъде ремонтирана зала „Борис Гюдеров”, която да предлага отлични условия както за волейболистите на клуба, така и да бъде тренировъчна зала за участниците в Световното първенство през 2018 г.

"В различните възрастови групи при нас тренират над 160 деца, но истината е, че имаме проблем с привличането на децата да играят волейбол. Мисля, че и федерацията трябва да помогне, да се правят семинари и да се изработи методика за подготовката на младите волейболисти".

Накрая Първанов каза, че традиционният турнир "Борис Гюдеров" ще се проведе на 7 или 12 октомври – преди началото на срещите от новия шампионат в Суперлигата. /БГНЕС