Община Перник ще кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта с проект за обновяване на тренировъчната зала по футбол на стадион "Миньор", съобщиха от общината.

В сегашното си състояние залата не отговаря на изискванията за провеждане на пълноценен спортно- тренировъчен процес на състезателите, както и включването на нови желаещи да спортуват.

Обновяването на залата ще даде възможност за издигане на спортно- техническата подготовка на по- високо ниво, а от друга страна ще се създадат условия за спорт в свободното време на повече младежи и деца.

Намерението на общината е да предоставя спортния обект за безвъзмездно ползване за определено време на детски градини, училища и извънучилищни звена за реализиране на задължителните учебни програми и за извънкласни занятия по физическо възпитание, както и за тренировъчна и състезателна дейност на учащите се.

Проектът е на на стойност 299 725 лева с ДДС и предвижда подмяна на дограмата, ремонт на покрива, подмяна на хидроизолации и електроинсталацията, доставка и монтаж на изкуствена трева, информационно табло с часовник и др. /БТА