„В съблекалнята сметнахме, че тази година имаме 32 победи в 32 мача. Това е добър успех и показва изключително висок спортен морал. Изключително съм горд от състезателите си и от всички служители с емблемата на ВК ЦСКА” каза пред Гонг след като стана шампион на България старши треньорът на червените Александър Попов.

Ето още от думите му след златния дубъл и защита на титлата за трета година:

Знаем колко тежи златният медал и колко труд сме вложили в него. Радостно е, че за втора поредна година нашият клуб както при мъжете, така и при жените, постига златен дубъл – титла и Купа на България. Това е атестат за работата в клуба от главата до краката, от президента до чистачката. Благодарение на колектива успяхме в едно изключително трудно ежедневие да запазим човешкия си облик, да бъдем супер професионалисти и да постигнем това.

За нас това не е разходка из България, а перфектно свършена работа в тренировъчната зала. Успехите дават криле, искаш и още, и още. Ние не сме непрекъснато на гребена на вълната. Имаме много проблеми за решаване, и го правим без аналог в родния спорт по най-честния и благороден начин.

Голямото лице на ЦСКА е не победата над Зенит, не шампионската титла, а изключителните хора, които сме се събрали в тима!

Тук е мястото да посветим специално финалната среща на Теди Салпаров. Той изживя най-тежкото нещо, но с оптимизъм, високо вдигната глава, с желание, продължи. Пожелавам му бързо възстановяване защото е важен състезател и за ЦСКА и националния отбор.

Спечелихме много, но сме изключително шокирани за индивидуалните награди. Абсурдно е при такъв сезон за ЦСКА нашите състезател да не оберат всякакви възможни награди. Не искаме да преяждаме, не се заяждаме, но след 32 победи в България, заслужаваха играчите ни повече.