Мъжкият волейболен отбор на ЦСКА стана шампион на България за 29-и път, след като спечели с 2-0 победи финалната серия срещу Пирин Балканстрой. Червените спечелиха днес с 3:1 гейма като гост в Разлог и триумфираха с титлата без нито една загуба.

Пирин спечели първия гейм след 26:24 точки. Частта започна равностойно, след което ЦСКА натрупа аванс от 2-3 точки, но след 20-та с отлични изяви на Димов, Пенчев Пирин успя не само да настигне гостите, но след две поредни точки на капитана си Катранджиев и ас на резервата Димитров поведе с 1:0.

Втората част бе спечелена по категоричен начин от гостите от ЦСКА с 25:18 точки. След равностойното начало (4:4), „армейците“ взеха четири точки аванс (8:4). След силна серия от начален удар на Митрев, домакините ги догониха до точка, но след това бързо „червените“ отново си върнаха предимството от 4-6 точки, с което лесно спечелиха и частта.

ЦСКА успя да вземе третия гейм след 27:25. В частта, която продължи 30 минути, имаше множество мини обрати. Първо домакините поведоха (8:6), армейците взеха второто техническо прекъсване с 16:15, а след равенството 22:22 и двата отбора имаха своите шансове. За Пирин либерото Атанас Митрев, който не бе играл в последните срещи на отбора показа отлична защита, а от другата страна на мрежата доста емоции имаше при капитана на ЦСКА Николай Иванов. На няколко пъти той разговаря с първия съдията Ивайло Иванов. Домакините имаха един шанс да затвори гейма, но от втория опит ЦСКА го направи - 27:25 за червените и 2:1 части в мача.

В четвъртата част ЦСКА лесно победи с 25:17 и стана за 29-и път в историята си триумфира с титлата.

За този двубой Александър Попов не можеше да разчита на титулярния си център Евгени Иванов - Пушката, който е с гнойна ангина. В тима на Пирин също отсъстваше играч на поста център - Светослав Гоцев, който е с контузия в глезена.

Плакат „Сега или никога” бе разпънала публиката, а дечица надуваха вувузели, биеха тъпани и дори изпяха химна на отбора с рефрен – „Пирин шампион”, но това не помогна на отбора от Разлог в битката за титлата.

29-а шампионска титла на ЦСКА бе връчена от генералния секретар на федерацията Станислав Николов, а кметът на Разлог раздаде медалите. Купата за вицешампион на България за първи път отиде във витрината на Пирин.

Най-резултатен в мача беше кенийският диагонал Филип Мейо с 20 точки. 18 постигна кубинецът Портуондо, а Ивайло Стефанов, който получи наградата за най-добър посрещач, завърши с 13. Награденият за най-добър млад талант в Суперлигата Николай Пенчев се отличи с 16 точки за Пирин. Капитанът на ЦСКА Николай Иванов пък получи приза за разпределител номер 1 у нас. За най-добро либеро бе отличен Владислав Иванов от Левски волей, а за най-добър център Теодор Богданов от Нефтохимик.