На фона на глъч от вувузели ЦСКА приключи участието си във волейболната Шампионска лига за сезон 2011/2012 година със загуба. Червените инкасираха шесто поредно поражение в Европа след като бяха надиграни от лидера в Група А Аркас от Измир за 0:3 гейма (17:25, 23:25, 19:25). Така след пробивите в евротурнирите последните две години и заради финансовата си криза, ЦСКА финишира сега само с 1 точка.

Около 3000 зрители дойдоха в Арена Армеец за мача, като по-голямата част от тях се включиха и в благотворителната инициатива „Подкрепи Рачо”. Феновете изкупиха всички малки вувузели, взеха си календари, шалчета и фланелки, но и даряваха пари. Средствата от продажбата на артикулите отиват за лечението на спортния журналист Рачо Колев.

ЦСКА загуби и шестте си мача в ШЛ през този сезон

източник: снимки: Gong.bg, Инес Павлова

Александър Попов не направи изненади и започна както в предишната среща с Николай Иванов, Евгени Иванов, Светозар Иванов, Ивайло Стефанов, Джейсън Халдейн, Велизар Кьосев и либеро Теодор Салпаров. Канадският треньор на гостите Глен Хоаг пък не за първи път в кариерата си изведе свой тим в София и то в мач от Шампионската лига. След като преди 11 години на 9 януари 2001 година в зала Универсиада стигна до победа с 3:1 гейма начело на ПариВолей, сега се върна с турския Аркас, но в Арена Армеец и пак стигна да успех начело на играчи като Либерман Агамес, Кевин Хансен и Жоао Пауло Браво. Съдии на мача бяха Павел Буркиевич и Золт Мезофи, съответно от Полша и Унгария.

ЦСКА загуби и шестте си мача в ШЛ през този сезон

източник: снимки: Gong.bg, Инес Павлова

Първата точка в актива на ЦСКА бе дело на канадецът с британски паспорт Халдейн за 1:1, а след това след турска грешка българският шампион поведе с 2:1. След 3:3 гостите стигнаха до 3:5, но чрез Кьосев и Светозар Иванов изравниха (6:6), а първото техническо прекъсване бе за Аркас (6:8) след точка на една от звездите си Агамес. Следващото равенство – 8:8 бе след ас на Халдейн, но ЦСКА не успя на обърне тъй като първият рефер не видя грешното отиграване на тима Измир. Първата си почивка Попов взе при 11:15, а второто техническо прекъсване би при 12:16. При 17:21 за армейците влязоха Владислав Александров и Сеганов, но само за едно разиграване. С ас на Браво бе фиксиран първият гейм-бол – 17:24, като още при първата си възможност Аркас взе частта със 17:25.

Началото на втория гейм бе равностойно, но две грешки в червено позволи на гостите да дръпнат с 4:7. Първото техническо прекъсване обаче бе за ЦСКА при 8:7 след точки на Ивайло Стефанов, две на Евгени Иванов и Халдейн. Доста напрегнати, с игра точка за точка и интересни бяха пък разиграванията до втората техническа пауза (15:16), когато най-запалената част от червената агитка се съблече гола до кръста. След поредица от равенства Аркас стигна и до 2 точки преднина (19:21), а Попов взе прекъсване. Сеганов и Николов влязоха в игра за червените при 21:23, като първият успешно вдигна на Ивайло Стефанов, който реализира за 22:23. До изравняване не се стигна, а Попов върна опитните си играчи в полето. Българите спасиха един гейм-бол, но паднаха след 23:25.

ЦСКА загуби и шестте си мача в ШЛ през този сезон

източник: снимки: Gong.bg, Инес Павлова

Въпреки подкрепата на феновете си ЦСКА не успя да спре съперника си със звезди като Агамес и Жоао Пауло Браво. На първото техническо прекъсване в третата част домакините отстъпваха с 5:8, а след това мина през 9:14 за второто при 13:16. До края на мача червените се опитаха на няколко пъти да настигнат тима от Измир, но без успех. Първият мач-бол за Аркас бе при 18:24, а Дъф от втори опит затвори мача – 19:25 и чист успех за гостите с 3:0 гейма.

ЦСКА загуби и шестте си мача в ШЛ през този сезон

източник: снимки: Gong.bg, Инес Павлова

И така евромачовете на ЦСКА за този сезон приключиха. След истински пробиви последните две години, армейците сега не успяха да вземат победа и записаха само една точка в актива си след тайбрек с Нолико в София. Армейците сега със задълбочаващите си финансови затруднения се насочват към следващия мач от родната Суперлига срещу Габрово като домакини.

ЦСКА загуби и шестте си мача в ШЛ през този сезон

източник: снимки: Gong.bg, Инес Павлова