Волейболният тим на ЦСКА замина за Гърция, където утре от 20 часа очаква предпоследния си мач от Шампионската лига срещу Ираклис в Солун. Преди да се качат в автобуса, треньорът Александър Попов при огромен журналистически интерес обяви желанието и колективния дух в клуба му въпреки огромните финансови затруднения: „Дай, Боже, положението да се промени и следващата година отново да играем в Шампионската лига. Не трябва да си правим дългосрочни планове и да бъдем песимисти. Ден след ден трябва да се мъчим да даваме най-доброто от себе си”.

ЦСКА е лоялен и благодарен на собственика си Георги Георгиев за възможността да е част от волейболния елит в Шампионската лига, но в трудната ситуация не се оплаква, а продължава да търси варианти да продължи към целите си.

„Чакам срещи с важни хора, защото сърце не ми дава без борба да приключим пътят, по който сме тръгнали. Трябва да играем в Шампионската лига. Както не трябва, а ще подкрепим Рачо, така ще играем, трябва да играем! Това е положението! А до колко имаме възможност, бъдещето ще покаже. Ще направим всичко възможно да играем!”, каза Попов докато играчите се качваха в автобуса за Солун.

Относно мача утре „червения“ треньор сподели: „Ираклис е болезнено познат отбор. 100% Теди Салпаров ще издържи цял мач да е либеро. Знаехме още преди Коледа, че ще се подсилят с класен кубинец, но това е клубна политика. Очаквам това, с което започнахме през август месец, да продължи. Не летим в облаците. Приехме да играем в Шампионска лига миналия май месец с надеждата и уверението, че адът от миналата година няма да го има. Оказа се обаче, че положението не само не се подобрява, а става още по-зле. Поетият ангажимент обаче трябва да бъде изпълнен. Следващата седмица в София ни предстои да играем с олимпийски шампиони. Надявам се за пореден път на гости да ни дойдат световни звезди и по този начин да се асоциираме към европейското семейство. Такава ни беше целта преди 4 години, когато започнахме да играем в Шампионска лига”.

„Червените“ над една година не са получавали заплати, но всички - и в мъжкия, и в женски, и в подрастващите, и в клуба, продължават да работят, играят и да се борят за каузата.