Директорът на женското направление във волейболен клуб ЦСКА Верка Николова поздрави състезателките за характера, който са проявили по пътя към финала. Шампионките направиха обрат в серията и след победа с 3:1 срещу Марица в Пловдив и ще се борят с Левски волей за пета поредна титла, като мачовете са на 3, 6 и 9 май.

"Мачът започна много хубаво за нас. Поведохме с 2:0 гейма, като във втория спечелихме категорично. Това явно повлия на Марица и се случиха странни неща. В началото на третия гейм след успешна атака на нашата състезателка Симона Димитрова, треньорът на пловдивчанки Иван Петков нахлу на полето, премина под мрежата и се засили заканително към нея. Това е недопустимо. Дори тя да е направила нещо непристойно, а в случая просто се е зарадвала малко по-бурно, работа на съдията е да я предупреди", каза Николова.

Според нея скандалното е, че при това грубо нарушение на правилника, съдията не е посмял да дисквалифицира треньора на Марица, а след петминутно забавяне на играта, което също не е в полза на ЦСКА, му е дал само червен картон. В същото време без преди това, както е по правилник, да предупреди устно или чрез жълт картон Симона, той директно без никакво колебание й дава червен картон за бурната й радост след отиграната от нея топка. За две абсолютно несъпоставими неща, състезателката на ЦСКА и треньорът на Марица получават едно и също наказание. Интересно, ако наставник от червения клуб направи подобно нещо по време на мач, какво ли би било наказанието… Също така, да не забравяме, че г-н Иван Петков от две години е в треньорския щаб на българския национален отбор – жени и не би трябвало да си позволява подобно безобразно поведение, напротив, трябва да служи за пример, както на младите треньори, така и на състезателките.

"Това е скандално. Помните как прекратиха мача на мъжете в Разлог, а сега това. Имах чувството, че искат да извадя отбора. Аз обаче не се подадох на провокацията и не ги улесних да стигнат по този начин до финала. Истината е, че ЦСКА трябва да побеждава навсякъде категорично, за да елиминира възможността във важни моменти съдиите да ни режат, както често се случва", добави Николова.

"Поздравявам момичетата, защото показаха пълна мобилизация, показаха армейския дух, с който са закърмени още от школата. Ето, разпределителката ни Даниела Кънчева сама пожела да се завърне в игра след операцията на рамото много по-рано, отколкото ѝ бяха предписали. Момичетата се хвърлиха в битката, за да си защитят титлата", завърши Николова. /БГНЕС