“Много ми се иска отново да бъдем европейски шампион!” - сподели пред Гонг наставникът на двукратния световен и вече носител на трофея от Шампионската лига Тренто Радостин Стойчев.

Снощи лидерът в Серия А1 взе своята 22-ра победа от началото на сезона, но вече сериозно мисли за края на месеца, когато е домакин на финалите на най-престижния клубен турнир на Стария континент.

Тренто приема финалната четворка на Шампионската лига в Болцано на 26 и 27 март, като на ½-финал ще срещне полския Ястрежебски Вийгел. Другият спор за място на финала е изцяло руски - между шампиона Зенит (Казан) и Динамо (Москва).

“Добре съм след победата ни в Италия снощи. От две седмици обаче работим съсредоточени само за финалите на Шампионската лига. Имаме още време, за да вкараме отбора във форма и то преди всичко физическа. Тактически до началото на следващата седмица ще сме готови и подготовката за трите евентуални съперника“, каза Стойчев.

Селекционерът на България разкри, че двама от българските волейболисти в състава му в Серия А1 Цветан Соколов и Валентин Братоев са имали известни здравословни проблеми, но вече са преодолени.

“Всичко е наред с българите при мен - Матей Казийски, Цветан Соколов и Валентин Братоев. Имаше известен проблем с Вальо, лека контузия го остави 3-4 дни извън тренировъчния процес. Преди това имахме и малък проблем с Цецо, но това са напълно нормални за този период травми, които нашият медицински състав контролира достатъчно добре. Вече и двамата са на разположение“, допълни той.