Във волейболния Марица се надяват участието на отбора в Шампионската лига за жени да донесе необходимите позитиви, а българският шампион да направи още една крачка в развитието си, заяви старши треньорът на пловдивския клуб Иван Петков.

"Влизаме с много надежди. Нормално е да има преливане на състезателки, не ни се случва за първи път. Искаме да се изкачим едно стъпало нагоре в нашето развитие. Дано да постигнем поне една победа в груповата фаза. Дано нашият отбор играе със самочувствие да разкрият потенциала си. Трябва да изградим имидж на постоянно присъствие в тези турнири", заяви Петков на пресконференция.

Френският първенец Безие и шампионът на Турция, Европа и света Вакъфбанк Истанбул, както и германският Алианц МТФ Щутгарт са съперници на Марица в груповата фаза на Шампионската лига.

"Играли сме само с Вакъфбанк, доста съм ги следил. В другите два отбора се разчита основно на чужденки. Те са на едно средно европейско ниво, но са доста далеч от Вакъфбанк. Гледал съм по един мач на Безие и на Щутгарт", каза още специалистът, който е начело на пловдивския отбор.

Петков говори и за конкуренцията във вътрешното първенство.

"Имаме информация за Славия и Берое. За другите отбори все още нямам никакви наблюдения. Славия се подсили с доста сериозни попълнения. Берое, както и Левски, също участват в европейските турнири. Имат шансове да елиминират отбори. Дано съперниците ни в България са по-добри, това ще ни помогне за по-силно представяне в Шампионската лига. Първенството ни от година на година става все по-добро. Някои от състезателките ни влизат по-трудно в ритъм, имахме нормални проблеми за една подготовка, но като цяло не сме далеч от средното европейско ниво", добави Иван Петков.

Марица започва участието си в Шампионската лига на 20 ноември с гостуване на френския шампион Безие. /БТА