Марица стартира участието си в новия сезон на Националната волейболна лига за жени с чиста и категорична победа. В мач от втория кръг на първенството, шампионките надиграха гостуващия Славия с 3:0 (25:9, 25:18, 25:17) пред около 1000 зрители в зала Колодрума. Това бе първата среща от НВЛ, проведена в най-голямата спортна зала в Града под тепетата.

Още от началото на първия гейм "белите" започнаха да изпитват затруднения с посрещането, особено на сервисите на Дженифър Крос. Другият център на маричанки – Нася Димитрова, вършееше край мрежата и направи четири точки от блокада, преди диагоналът Мирослава Паскова с ас да затвори гейма при убедителното 25:9.

Втората част бе малко по-оспорвана, като в един момент Славия дори натрупа преднина от три точки. Четворките Симона Димитрова и Александра Миланова обаче се развихриха край мрежата, а, освен с организацията на атаката, Катлийн Вайс допринесе и с два аса за крайното 25:18, оформено от Паскова с неспасяем пайп.

В последния гейм домакините продължиха да доминират, докато гостенките увеличиха брака в играта си. След 25:17 се стигна до закономерно 3:0 гейма в полза на шампионките. Топреализатор на мача стана Нася Димитрова с 14 точки. Александра Миланова добави 12. Най-резултатна за Славия бе Ирена Мишонова с 11 точки.

С този успех Марица се изкачи на трето място във временното класиране. Пред шампионките са само Берое и ЦСКА (София), които имат по две победи, но и по един изигран мач повече. В среща от третия кръг "жълто-сините" гостуват на Берое в зала "Иван Вазов" в Града на липите на 16 ноември, петък, от 18:00 часа.