Марица спечели осмата поредна шампионска титла в своята историята. Волейболистките от Пловдив надиграха с 3:0 във втората среща от финала в НВЛ ЦСКА (София) и след 2:0 победи завоюваха трофея за първи път пред родна публика.

Волейболистката на Марица Силвана Чаушева стана MVP на финала, след като беше и най-резултатна със 17 точки.

"За мен титлата е първа като старши треньор и още по-хубавото е, че успях да продължа това, което треньорите и всички свързани с клуба са направили до момента. Затвърдихме позициите на Марица Пловдив като най-добър отбор в България и постоянен участник в групите на Шампионската лига. Днес изиграхме доста по-търпелив и спокоен мач и от там дойде голямата разлика. Успяхме да си свършим по категоричен начин работата и да затворим финала в два мача. Изживяването да станеш шампион е нещо голямо. Още когато стартирахме сезона основата беше да дадем шанс на момичетата от нашата школа възможности да се развиват", заяви наставникът на Марица Борислав Крачанов след осмата поредна титла.

"Тази титла означава удовлетворение. Това ми е било винаги мечта и преди да изгреем, аз пак бях в Марица. Винаги съм искала в моя роден град, в моя роден клуб, който ми е на сърцето, да се надгражда и да се печели всичко, което е възможно. Имаше момичета, които за първи път взимат дейно участие в завоюването на титлата. Това е много важно за тях и аз се радвам, че успях да им помогна", каза либерото Ивелина Монова .

"Чувстваме се страхотно, много сме щастливи. Осма поредна титла за Марица, която беше постигната тук в Пловдив и удовлетворението е още по-голямо. Това е първа шампионска титла за мен. Много е хубаво, че станахме шампиони в Пловдив. Чувството е неописуемо, семейството ми и приятелите бяха тук и ме подкрепяха. Изпращаме един успешен сезон, който беше изпълнен с много екстремни моменти", коментира разпределителката Кристина Гунчева.

"Вече свикнахме да печелим, но изживяването е страхотно. Получи се емоционален финал. Атмосферата беше страхотна, благодарим на публиката. Много сме щастливи, че ни подкрепят. Изиграхме доста добър сезон. Може и повече, но догодина се надявам да надграждаме", добави центърът Дима Ушева.