Селекционерът Антонина Зетова се гордее със състезателките от националния отбор по волейбол за жени под 23 години, които спечелиха бронзовите медали от световното първенство в Любляна.

Тимът постигна огромен успех в столицата на Словения, като в хода на шампионата успя да победи Япония, Бразилия, Куба, Кения, а в директната битка за третото място надигра Доминиканска република с 4:2.

"Горда съм с този отбор! Сигурна съм, че този медал ще донесе по-голяма увереност в собствените сили на всички състезателки в тима", заяви Тони Зетова.

По време на първенството в Словения състезателките са вярвали в себе си и в шанса да спечелят медал. Това казаха на срещата с медиите две от волейболистките в тима Силвана Чаушева и Полина Нейкова.

Чаушева каза още, че е получавала поздравления след всяка победа от новия си клуб Унет Ямамай, където ще продължи кариерата си. Волейболистките не пропуснаха да изразят мнението си и за треньорката Зетова, като споделиха, че именно тя е направила така всички да се чувстват като едно голямо семейство.

Антонина Зетова добави, че медалите са голяма отговорност и за самата нея, ако иска да продължи треньорската си кариера, а тя има такова желание. В Словения е споделяла на момичетата, че късметът винаги идва при смелите.

Треньорката и състезателките се обединиха около идята, че експерименталните правила по време на световното първенство до 23 години не са добри за спорта.

"С тези промени ще изчезнат 2 ротации, ще изчезнат постове. Дори за зрителите не е интересно, защото един гейм е само 10 минути. Докато се настроиш за мача и той свършва", коментира още Зетова. /БТА