Националният селекционер на България на женския национален отбор на България до 23 години Антонина Зетова определи като добро постижение бронзовият медал на страната ни на световния шампионат в Любляна. Момичетата на Зетова победиха в малкия финал Доминиканската република и така се поздравиха с успеха.

Зетова: Гордея се с момичетата

Същевременно Зетова заяви, че е против новите правила, които бяха тествани на първенството.

„Момичетата играха страхотно за този медал, който е първи в историята на малките гарнитури на България. Те са отбор, който от дълго играе заедно - все нещо не е достигало. Видях колко плакаха, вярваха, не вярваха. Те просто нямаха психологическия опит за тях това е голям опит и наистина може да им даде увереност да се справят“, започна Зетова.

„Това бе най-ключовият мач. Ние не бяхме играли с азиатски отбори. Нямаше видеа, освен едно от Youtube. Мисля, че се справихме добре“.

„Против новите правила съм. Те дават авантаж на по-слабите отбори. На мен не ми хареса. Това чисто технически би навредило на волейбола. Липсват момента на проучване и нагаждане. Мисля, че в бъдеще ще донесе проблеми – елиминиране на постове, да изчезнат ротации от полето. Не, не е хубава новата система, която бе тествана в Любляна“, добави Зетова.

„На мен това ми е дебют. Аз винаги съм била в щабове. Работила съм, помагала съм. Аз нямах увереност по време на самия мач. За тези неща трябва опит. Трябва и да рискуваш – дали са грешни или не, но няма време да се оправят, защото геймът свършва. Мислям, че бронз от Световно в трудна група, каквато бяхме ние, е добре“, завърши Тони Зетова.