Поне 3 автобуса с фенове на Казанлък Волей и дузина с автомобили, тръгват днес за София за да подкрепят своите любимки в първия им финален мач от Националната волейболна лига при жените. В спора за шампионската титла „розите”, които са абсолютни дебютантки в женския волейелит, излизат срещу настоящите шампионки от ЦСКА. Срещата довечера е столичната зала „Васил Симов”, от 17:30 часа. Мощната казанлъшка агитка ще се опита да надвика тази на „армейките” в интригуващия сблъсък довечера.

Реваншът ще бъде на 26 март (вторник) в Казанлък, като ще се играе в местната спортна зала „Арсенал-Багира” от 18:00 часа. При достигане до трети  решителен мач, той е предвиден за 29 март (петък), отново в зала „Васил Симов”. По регламент в битката за титлата се играе до две победи от три мача.

Като е известно с общ резултат 2-1 победи над Левски Волей казанлъчанки се класираха за финала на шампионата, като постигнаха това още при дебютното си участие в женското първенство. Волейболистките на ЦСКА пък отстраниха на полуфинала Марица Пловдив.

Казанлък Волей и ЦСКА за първи път в своята клубна история излизат един срещу друг в спор за титлата при жените. Затова и зарядът за днешния мач е изключително голям.

„Излизаме пределно мобилизирани и мотивирани. Ще гоним със зъби и нокти победата, моите момичета горят от желание да се докажат. Ще бъде изключително тежък мач, те са отличен отбор и това се видя в мачовете им досега, но аз вярвам в силите на моите момичета“, каза старши треньорът на „розите” Стоян Гунчев-Чугуна.

51-годишният пловдивски наставник отново ще бъде без основния си диагонал Веселина Григорова. Националката свали гипсовата шина от контузения си крак и тренира, но не е напълно готова все още за игра. Мястото на Григорова в стартовия състав вероятно отново ще заеме девическата националка при кадетките Йоана Николова.

Славина Колева е напълно готова за игра, след контузията в ръката. Разпределителката Кристина Гунчева също се възстанови напълно от травмата.