Диагоналът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Цветан Соколов показа, че няма да се поддаде на излишни вълнения след 3:1 над САЩ в Лигата на нациите. Новият нападател на руския Зенит разкри, че фокусът му вече върху следващия мач на „трикольорите” от минитурнира в Пловдив – срещу Иран в събота, 29 юни.

„Разбира се, че е хубаво усещането да играеш пред родна публика. Мисля, че успяхме да зарадваме публиката. Залата беше почти пълна. Успяхме да направим хубав мач и да вземем добра победа”, коментира 29-годишният Соколов.

„Те започнаха да рискуват, когато ние започнахме да натискаме със сервиз. Първият гейм направихме много грешки, защото те също ни натискаха със сервиз. Накрая е важен крайният резулта, така че гледаме напред и трябва да продължаваме да подобряваме нивото си.”

„Играхме с различен състав от този, който пътува за Бразилия и във Варна. Те се присъединиха преди 2 дена. Победихме с повече емоция и желание. Тези играчи са доказана класа, те са имена в световния волейбол и бяха много важни за нас днес.”

„Важно е да излезем и да се забавляваме срещу Иран”, добави роденият в Дупница състезател.