Зала Руфини в Торино, която е пригодена за 4000 зрители е изпъстрена с български знамена два часа и половина преди старта на България на Световното първенство по волейбол. Сънародници от цялата страна, но и такива, които живеят на Ботуша заеха местата си отрано като видяха срещата на откриването на Група Е между Франция и Чехия.

Във всички сектори на Руфини се виждат малки и големи трикольори, доста хора с екипа на националните ни волейболисти. Има обаче една по-специална група. Четирима души са дошли с джипа си от Велико Търново на Апенините да викат за нашите, но и по-специално за капитана Владимир Николов. Двамата мъже и двете жени се срещнаха с любимеца си и неговата съпруга Мая преди, като Гонг ги засне. Тези почитатели на диагонала са с уникални екипи – върху анцузите на България отпред в бяло-зелено-червено пише „Българи, юнаци”, а отзад „Владо Николов България”.

В близост до „хората” на капитана ни пък е заела мястото си съпругата на либерото ни Теодор Салпаров – Бойка.

Гонг се срещна в Руфини доста легенди на волейбола ни – Цветана Божурина, Димитър Златанов и Димитър Каров.

Ръководството на Българска федерация волейбол също е на лице в Торино – президентът Данчо Лазаров, вицепрезидента Иван Тодоров, ген.секретар Станислав Николов, членът на УС и бос на Марек Юнион Ивкони Ивайло Константинов, председателят на Национална волейболна лига Краси Илиев и други.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.