ВК Славия ще има представители при всички възрастови групи в първенството. Все още обаче мъжката и женската селекция на „белите” не е започнала подготовка, при положение, че другите тимове вече повече от месец тренират и са на лагери.

Гонг се свърза с шефа на ВК Славия Иван Сеферинов, който не отхвърли информацията, че младият Стефан Демерджиев (волейболен съдия и треньор на юноши) ще поеме женския тим на Овча Купел, след като Мирослав Живков напусна и стана наставник на мъжкия състав на Пирин (Разлог).

„Дали сме заявка в БФВ да участваме в първенството с всички възрастови групи. Следващата седмица ще обявим и треньорите на мъжете и жените. Официално не сме определили треньор на жените, но Стефан Демерджиев е един от вариантите. Просто до неделя е зает с плажен волейбол и след това ще изясним всичко. При мъжете не сме наясно кой се е наставник, но ще търсим да е от нашата школа. Волейболистите ни за НВЛ са от 18 до 21 години, Любомир Йотов се връща при нас, след като бе преотстъпен в ЛукОйл Нефотохимик миналия сезон. Момчетата имат потенциал, който трябва сега да реализират. Възнамеряваме от следващата седмица отборите ни да започнат подготовка. При жените, където имаме повече успехи, обновяваме отбора и ще бъде по-млад от мъжкия. Вяра Хаджимоскова отива в Гърция, Ася Динова във Франция, Аделина е на проби във Франция, а либерото ни Юлия Аброскина ще играе в Белгия”, разказа Джиго.

Волейболната зала в ж.к.Овча купел вече има климатична инсталация. А Иван Сеферинов разкри приблизителния бюджет на „белите”: „Ние сме един от най-пестеливите клубове. Някъде около 150-160 хиляди лева и издръжката на целия клуб. Тези средства набавяме от спонсори, но те не са големи. Свързваме двата края, но нямаме сериозен спонсор, с който да върнем всичките си силни играчи като ЦСКА. Това на този етап не е по нашите сили. Според мен мястото ни е някъде между 5-то и 8-мо из тези 12 мъжки клуба. На границата сме между Висшата и Суперлигата”.

Иван Сеферинов заяви, че не се е откъснал от волейбола, а просто е имал лични дела. „Занимавах се с мои си работи, бях дълго време в чужбина. Не съм се занимавал с това, което се случва. От дълго време не съм в кухнята на националните отбори и гледах мачовете на Олимпиадата като любител по телевизията. Относно синовете ми – Северин продължава да е треньор на ЛукОйл Нефтохимик, а другият ще играе за Славия, като е изключено да стане треньор на тази селекция този сезон”, завърши Иван Сеферинов.