Един от собствениците на волейболен клуб Виктория Волей Пловдив и член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол – Тодор Дапев, беше награден днес за Най-добър пловдивчанин за 2019 година.

Церемонията се проведе в заседателната зала на Община Пловдив, като Тодор Дапев и останалите призьори получиха грамоти и подаръци от зам.-кмета по социална политика Георги Титюков и директора на Дирекция "Социална политика" Веселина Ботева.

Акцията "В търсене на добрия човек" се организира за осми пореден път от Община Пловдив, Националният алианс на хора с редки болести, Асоциация "Наследствен ангиоедем" и Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника.

Освен Тодор Дапев, за най-добри пловдивчани за 2019 година бяха избрани още Анна Томбакова, Антоан Терзиев, Мария Печилкова, Силвия Костадинова и Елена Кристияно.

Тодор Дапев е излъчен от родителите на ученици от СУ "Свети Константин-Кирил Философ" с топлите думи:

"Номинираме Тодор Дапев, защото с делата си показа какво означава да си добър християнин и какво означава да правиш значими дела за децата на България. Благодарение на него в едно пловдивско училище се учи православна религия и има специален кабинет, превърнат в малък храм. Добрите дела трябва да се знаят, за да ни вдъхновяват и поучават. Гордеем се, че сред нас има такъв добър човек, който е пример за подражание. Самият той организира и осъществи със собствени средства ремонта на една обикновена класна стая, оборудва я и я превърна в кабинет по религия - много специално място за нашите деца, за да растат те възпитани, добри и уважителни хора."