Марката за спортна екипировка Ереа съди Българската федерация по волейбол в Международния спортен арбитражен съд (КАС) в Лозана, научи Гонг от няколко независими източника. Делото вече е в ход във висшата съдебна инстанция в Швейцария, като става дума и за сериозна сума пари – неустойка по договора вероятно за 300 000 евро!

Делото е заради договора от миналата година между Ереа и БФВ за доставка на екипировка за националните ни гарнитури, който в последствие бе прекратен и волейболистите ни играха на Летните олимпийски игри в Лондон с Асикс.

Въпросният договор се споменава и в Доклада за извършената финансова инспекция от Министерство на финансите и Агенция за държавна финансова инспекция.

Скоро се очаква и присъдата от Международния спортен арбитражен съд (КАС).

Гонг научи още, че италианските шефове на Ериа сериозно са се заели с това дело, заради което в момента търпят финансови загуби. Те дори са изисквали записи от мачовете на на волейболистите ни на Олимпиадата в Лондон като доказателство, че там вместо Ереа нашите играят с Асикс. Босовете са гледали и получили също така записи от пресконференции на БФВ, на които се говори за спортната екипировка.

Източниците ни дори споделиха, че членът на УС на БФВ и водач на тима ни в Лондон Любо Ганев е имал среща и то в Италия със шефовете на Ереа с молба да не съдят централата. Ганев дори предложил в замяна на оттеглянето на делото, волейболните ни национали сега да изиграят Олимпиадата с Асикс, а от догодина отново да облекат Ереа.