Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди бе човекът, който прати шампиона Левски на полуфинал срещу ЦСКА за Купата. Италианецът изтегли жребия и по този начин другият финалист ще бъде определен между отборите на Марек Юнион Ивкони и настоящия носител на трофея Лукойл Нефтохимик.

Вечното дерби е утре от 18 часа, а сблъсъкът между дупничани и бургазлии – от 20 часа в зала „Васил Левски” в Пазарджик.

„Червените” стигнаха до тази фаза, след като отнесоха с 3:0 гейма (25:18, 25:13, 25:20) отбора на Монтана. За ЦСКА Стоян Самунев завърши с 16 точки, а за Монтана Георги Георгиев – с девет. Александър Попов не заложи като титуляри на националните Иван Зарев и Стойко Ненчев, но в течение на мача пусна абсолютно всичките си играчи, оставяйки на полето без смяна само Стоян Самунев и Теодор Салпаров.

В края на срещата, Пранди се срещна и с втория си помощник от България Найден Найденов. На трибуните имаше над 20 представители на местния фенклуб на ЦСКА, които с тъпани и голи до кръста бурно подкрепяха „червените”, а останалите зрители се радваха на Филип Мейо.