Елитното ни волейболно първенство стартира следващия петък. Осемте клуба сега предприемат последните си проверки, като част от съставите още не са комплектовани.

За две контроли се готвят волейболистите на Марек Юнион-Ивкони. От 17 часа утре дупничани гостуват в София на Левски Сиконко, а в петък в същия час приемат в своята зала Славия. „Белите” се връщат в елита и вече дори победиха в спаринг “сините”. Това ще бъде и едва втората проверка за възпитаниците на Милчо Миланов в Дупница, след като преди 2 седмици победиха ЦСКА 3:0 гейма. До началото на шампионата идния петък, “Марек Юнион-Ивкони” ще направи вероятно още една проверка, но все още се търси съперник.

В навечерието на шампионата мениджърът на клуба Людмил Найденов продължава да търси опитен посрещач, тъй като се видя, че отборът има нужда от такъв след напускането на Цветан Соколов.

В петък и събота пък ЛукОйл Нефтохимик приема Пирин Разлог за две проверки в Бургас, съответно от 18 и 11 часа. Междувременно 199-сантиметровият посрещач Николай Костадинов ще играе през новия сезон в отбора на ЛУКойл Нефтохимик. 20-годишният волейболист е преотстъпен на бургазлии от Славия. Днес Костадинов направи първа тренировка под ръководството на треньора Северин Димитров. С неговото привличане селекцията в ЛУКойл Нефтохимик приключи. Другите нови попълнения са бившият национал Красимир Стефанов, 205-сантиметровият бразилец Рузвелт и завърналият се в отбора, след едногодишен престой в руския Локомотив Изумруд Мартин Пенев. За още един сезон преподписа централният блокировач Петър Кирчев.