ВК ЦСКА обра наградите за април. В традиционната анкета на Пресклуб България червените шампиони взеха приза за отбор на месеца. В съревнованието с участие на 30 медии, армейците са №1 с 24 гласа, ансамбълът ни по художествена гимнастика остава втори със шест. Иван Колев получи лично приза – статуетка на богинята на победата Нике.Треньор на месец април е Александър Попов. Наставникът на първенците взе златна значка във формата на българския трикольор, след победа с 18 от 30 гласа. След себе си той остави Симеон Щерев (8 гласа) и Адриана Дунавска (3 гласа).След награждаването Попов разказа интересни новини около отбора – селекцията, евентуалното участие в Шампионска лига, парите и че либеро догодина на тима остава 38-годишния Даниел Пеев Ето какво каза Александър Попов за наградите, бъдещето на отбора и селекцията: „Благодаря за честа и признанието да бъдем №1 като отбор и аз като треньор на месец април. Апелирам тук след месец да бъдат жените на ЦСКА, който да спечелят в спор с червените футболисти тази награда. Април и май са месеците на ЦСКА! Животът продължава, надявам се отборът и аз да сме се нарадвали на успехите и пак да започнем да работим. Апетитът идва с яденето, затова ще се постараем следващият сезон пак да бъдем на върха. Правим всичко възможно да участваме в Шампионска лига, но към момента развитие няма. Личното уверение на президента Данчо Лазаров е, че ще направи всичко възможно. Имахме доста разговори и с Георги Георгиев, за да сме наясно с какво се захващаме, защото Шампионската лига е голямо предизвикателство, не само финансово, но и организационно. България трябва да има представител на клубно ниво в Европа! Ако имаме възможност ние да представяме страната ни в Лигата, трябва да направим силна селекция. 100% сме в челото на трансферите през последните години в България. И сега ще бъдем активни на пазара. Ще продадем всички състезатели към които има сериозен интерес, но без да нарушаваме целите на мъжкия отбор. няма да допуснем старата си грешка от преди години, когато пускахме младите ни играчи при първия интерес към тях от чужбина. Ще бъдем внимателни. В момента, в който са ни ясни приоритетите, ще подпишем договори с по-опитните и възрастни ни играчи. Миналата седмица парафирахме за 3 години с Филип Мейо. Това означава запазване и увеличаване на силата на ЦСКА. Ситуацията в Европа е такава, че нищо не се знае и с новите правила. С оглед на новата схема 4+2 при играчите, несигурността в Международната федерация и мястото на Акоста, трансферното лято ще бъде интересно. Интересът към българските играчи е страхотен. Трябва де мислим не само за отбора си, но и за развитието на играчите. България е само спирка за тях. Първо трябва да сме наясно с предизвикателството пред ЦСКА и тогава ще видим дали ще задържим Светозар Иванов и Иван Тасев. Имаме още много над какво да работим”.

На въпрос на Гонг, мисли ли се кой ще играе на поста либеро, наставникът на шампионите отговори:

„Имаме си страхотно либеро – Даниел Пеев. Споделям напълно тази златна значка с него. Това, което той направи винаги ще бъде оценявано в ЦСКА. Преди две години дойде от старши треньор като помощник треньор, тази година загърби и собственото си его, даде път на Теди Салпаров. Имаме си либеро! Към него вероятно ще прикрепим някое младо момче, което да се учи”.

ВК ЦСКА няма фиксиран бюджет. Но обмисля ли си увеличаване на средствата спрямо силата на евротурнирите и селекцията – „Георги Георгиев е човекът, с когото се работи много лесно. Каквото сме поискали и сме имали нужда през последните години, сме го получили като пари. Ние нямаме фиксиран бюджет през последните две години, правим го в процеса на работа. Убеден съм, че и сега няма да има проблеми. Говорим и по тази тема, защото без пари нищо не става. Ние вървим в един коловоз с ръководството. Акционерното ни дружество все още не е факт, защото е мудна и бавна системата на Агенцията по вписване. Вече минаха месец и две седмици, съобразява ме се бюрокрацията в България и не можем да използваме внесените си пари”.

На церемонията бе и Иван Колев, който получи статуетката Нике за отбор на април. Талантът сподели: „Благодаря от името на целия отбор. Хубаво е да има такива признания. Надявам се да са по-често”. А на въпрос защо Колев е в София, а не с националите Попов каза: „Иван Колев си тренира с нас, не знам кога и за къде ще го викат. Стойко Ненчев и Иван Зарев се готвят с националите от разширения състав”.

Страстта на Александър Попов е изкачването на планините у нас. това той прилага и като част от подготвителните лагери. „Щурмуването на двухилядните върхове не е прекъсвали. Такива се намират всеки ден. В договорите на по-възрастните ни играчи има точка „Не изкачва върховете при подготовката”, но винаги я нарушаваме. Вероятно август ще започнем подготовка с традиционен лагер на Боровец и изкачване на върховете там. Лошото е обаче, че все още не знаем кога ще почне първенството, по каква система, с колко отбора, за да помислим кога да стартираме подготовката и изкачването на двухилядниците!” завърши старши треньорът на червените.