Старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов определи шансовете на тима си срещу Зираатбанк на Пламен Константинов със съотношението 60:40.

Двата тима ще се изправят един срещу друг в директна елиминация от Challenge Round на турнира за Купата на Европейската волейболна конфедерация първо на 1 февруари в Самоков, а на 8, 9 или 10-и в Анкара. При размяна на по една загуба ще се играе допълнителен „златен гейм”, който да определи продължаващият клуб на 1/2-финал.


Ето какво каза Попов веднага след жребия пред Гонг:

-Как определяте жребия и играта на съдбата да играете срещу Пламен Константинов и Зираатбанк?

- Не трябва да се приема така! Каква съдба?! Че сме приятели ли, че е хубаво да се видим е него? Съперничеството е друго и налице! Малко по-приемлив като съперник отколкото полските тимове. Зираатбанк обаче е с далеч по-висок бюджет и са далеч по-високо платени като играчи и чужденци от нас. Златният гейм, домакинското предимство... Съперниците ни имат предварително малко повече шанс нищо, че ние идваме от Шампионската лига. Оценявам 60:40 шансовете. Съвсем спокойно ще чакаме мачовете.

- Домакинският Ви мач е на 1 февруари в Самоков. Със сигурност интересът ще бъде особено голям, но феновете как ще приемат съперника?

- Не знам как ще приемат. По принцип нашите фенове нямат особено отношение към съперниците, така че надявам се да бъдат близо до нас и да ни помагат както до сега. Не виждам някаква разлика.

- Любопитното е, че неофициалният треньорски дебют на Пламен Константинов бе в контроли срещу ЦСКА в Правец и София. По-добре ли знаете противника?

- Не! Тогава и двата отбора бяхме в подготвителен период и играехме без повечето си титуляри.

- Но казвате шансовете, че са 60:40?

- Според мен - да. И предполагам, че съм реалист!